Кухня ремонт 5.5 кв. М (44 снимки): съвети и трикове

Ремонт, много хора се равняват на един малък инцидент, но когато идва да говори за действието в кухнята, това понятие не е равно само на общия хаос, но точните изчисления, които са тясно свързани с дадения продукт.

Въпросът е, че това помещение е място, където всички системи за подпомагане на живота на един апартамент или къща са съсредоточени и в същото време размерите на стаята понякога причиняват много трудности. Обичайното обновяване на кухнята е 5,5 м, което е общ стандарт за много сгради, то е свързано не само с правилния избор на строителни материали и мебели, но и с голямо спестяване на пространство.

Ремонт и поставяне на мебели в малка кухня

Ремонт и поставяне на мебели в малка кухня

Планиране на монтажни работи и поставяне на интериорни елементи

Най-важната работа в ремонта е да създадете проект (Открийте къде да започнете ремонта на кухнята). На базата на това материалите ще бъдат закупени и сглобени.

Следователно, на проекта трябва да се даде много време и внимание, за да можете да изпълнявате плана, като използвате тези инструкции, което значително ще улесни работата и дори ще ви спести пари.

Вариантът на проекта за мебелно обзавеждане с подробно посочване на размерите и допуските

Вариантът на проекта за мебелно обзавеждане с подробно посочване на размерите и допуските

Декориране на стаята

Когато кухнята е ремонтирана 5 кв. М, е необходимо да се вземат предвид много фактори, които са свързани с вида на тази стая и нейните размери.

  • Основният проблем при проектирането на интериора на тази стая е съпротивлението на материалите към околната среда, която е там. Фактът, че кухнята е подложена на постоянни температурни промени, които са съпътствани от висока влажност, и затова трябва да вземете това предвид при проектирането и закупуването.
  • Също така не забравяйте, че тази стая няма голяма площ, която също трябва да се вземе под внимание. Затова е целесъобразно да се въздържат от използването на материали, които изискват метална или дървена рамка за монтаж.

Всъщност всички материали, използвани в кухнята, трябва да бъдат устойчиви на влажна среда, добре е да се прехвърля топлината, лесно се измива, дори и когато се използват активни почистващи препарати и да бъдат екологосъобразни. Ето защо цената за тях може да бъде доста висока.

Съвет! Най-добре е да изберете тези материали, върху които има бележка, което означава екологична безопасност или надпис, посочващ, че те са подходящи за баня или кухня.

Кухнята за ремонт на кухни представлява един от вариантите на художествения проект на тази стая с очакваното завършване на стените и пода, както и с типичното оформление на интериорните елементи

Кухнята за ремонт на кухни представлява един от вариантите на художествения проект на тази стая с очакваното завършване на стените и пода, както и с типичното оформление на интериорните елементи

Системи за подпомагане на живота

В малките стаи с многобройни комуникации въпросът за спестяване на пространство е много остър. Факт е, че за да се създаде естетически красив външен вид, всички тръби и жици трябва да бъдат скрити, но създаването на допълнителни кутии ще заема много пространство (вж. Също статия за ремонт на кухнята).

Ето защо е най-добре да проектирате разположението им в мебелите, което можете да направите със собствените си ръце, когато го инсталирате по-късно.

Съвет! Не правете големи и разклонени системи, защото те отнемат само пространството. Ако е възможно, дори влизането в стаята трябва да се намира по-близо до устройството пред потребителя.

Организиране и организиране на системи за подпомагане на живота

Организиране и организиране на системи за подпомагане на живота

мебели

Както може да се види на предложените снимки, това е кухненското обзавеждане, представено под формата на слушалки, в основата на тази стая. Тя е първата поразителна и създава впечатление за цялата стая. Въпреки това, когато го избирате, трябва да разгледате размерите.

Идеалното решение ще бъде производството на мебели по поръчка. Така че можете да вземете под внимание всички характеристики на оформлението и да направите кухнята възможно най-функционална. В същото време подобен подход ще позволи да се скрият всички тръби, да се създаде правилно осветление и да се организира разполагането на домакински вещи с максимална ефективност.

1
Правилната организация на подреждането на мебели и домакински уреди в малка стая

Правилната организация на подреждането на мебели и домакински уреди в малка стая

Домакински уреди

Кухня - място, където се намират най-обемните и мощни домакински уреди. Изборът им трябва да се основава не само на личните предпочитания на потребителя, но и на размерите на устройствата и методите за тяхното монтиране.

Обикновено инструкцията за проектиране на малки кухни препоръчва закупуването на вградени уреди. Въпреки това, можете да използвате и конвенционални домакински уреди, които трябва да се поберат в интериора или да се произвеждат на тяхна база.

Правилно осветление в малка стая

Правилно осветление в малка стая

Организация на осветлението

Този процес е от голямо значение, както за функционалност, така и за външен вид.

  • На първо място, в кухнята поставете стандартна лампа, която се свързва с тавана. Тя ще създаде фон и еднородно осветление.
  • За организацията на работното място се използва точково осветление. Те насочват потока на правилното място, което прави работата удобна.
  • Като декоративни елементи се използват и малки лампи или специални лампи. Те създават необходимата атмосфера и спомагат за реализирането на всички дизайнерски идеи.

Съвет! Една малка стая за предпочитане не е претоварена с лек дизайн, тъй като тя ще изглежда вулгарна и непрактична.

заключение

След като прегледахме предложеното видео, можем да заключим, че ремонтът в малка кухня почти не се различава от същия процес за просторни помещения (вж. Също статията Kitchen Repair School).

Също така има свои особености, свързани с постоянната необходимост от спестяване на пространство на всички етапи от работата, което от своя страна задължително се показва в проекта.

галерия

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1