Фото печка за кухнята (42 снимки) като начин да се реализират най-смелите идеи

Колко често срещахте хора, които са успели да изпълнят проектния проект на тяхната кухня с прецизност? Няма значение дали е създаден от професионалист или е роден в главата на собственика на дома?

Обикновено всички планове се срутват, когато човек осъзнае, че мебелите, от които има нужда, плочки или тапети, не съществуват в природата. Но това не е извинение да се откажете от идеята си - можете да направите всичко, което ви трябва, със собствените си ръце или да направите поръчка.

снимка за кухня

Изключителният интериор се състои от нестандартни решения

Най-популярният материал за довършване на кухнята са керамичните плочки. Тя е практична, удобна за употреба, издръжлива. Но известният "глиган" вече е напълнил ръба, а плочките на известни колекции са много разпознаваеми и стандартни. Рано или късно ще се срещне в кухнята с някой от познатите си.

Искаш ли нещо оригинално? Вашите желания ще ви помогнат да реализирате фото-стена в кухнята - с нея ще можете да създадете наистина изключителен дизайн.

Какво е фотоволтаика

Вземи снимка на плочките, които биха се вписали перфектно в създадения интериор, не толкова отдавна беше много проблематично. Трябваше да тръгнем от обратната страна: първо изберете плочка и след това създайте пълненето на останалата част от пространството в съответствие с определената тема, цвят и стил. Или купете плочки, приблизително подходящи за тези параметри.

С навлизането на съвременните технологии за прилагане на цветни изображения на керамиката, ситуацията се промени: сега можем да изразим своята индивидуалност, да реализираме всички художествени идеи.

плоча в кухнята

Всяко висококачествено изображение може да се прехвърли върху плочка

Производствени технологии

Има различни технологии, които ви позволяват да прехвърляте изображения с фотографско качество върху керамични или стъклени плочки.

  • Технология Decol. Първо, рисунка или снимка се отпечатват върху специални шаблони с керамични бои, след което се прехвърлят върху плочки. След това керемидата е добре изсушена и изпратена в пещ за печене в продължение на 8 часа, чиято температура достига 800 градуса. Керамичните бои се състоят от органични и неорганични съединения, първият от които е напълно изгорен по време на процеса на изпичане и неорганичните компоненти са здраво фиксирани в горния слой на плочката.
  • Сублимация на технологиите. Същността на този метод е, че първо се нанася полимерно покритие върху повърхността на плочката, а след това и желаното изображение. Боите, използвани за неговото създаване под въздействието на висока температура преминават от твърдо към газово състояние и проникват в покритието на плочката. Това означава, че има абсорбция, в която боята не губи богатия си цвят.

За справка. За производството на фотографска плоча всеки от тези методи използва ръчна работа, която отнема много време. Следователно цената на такава плочка не може да бъде ниска.

Прочетете също фасади за кухнята със собствените си ръце - вашето въображение, плюс умения ще създаде чудеса.

Предимства на фотоклетката

Фотоклетката, изработена по технологията Деколь и Сублимация, се отличава с висока стабилност до влияние на водата и химикалите за пране. Следователно, той може да се използва безопасно не само в кухнята или в банята, но дори и за довършване на фасадите.

Това важи особено за плочките Decol, което има следните свойства:

1
  • Устойчивост на замръзване;
  • Устойчивост на избледняване под въздействието на ултравиолетови лъчи;
  • Висока механична якост - повърхността му не е надраскана.

Производителите дават гаранция за такава плочка до 50 години, при условие че са спазени инструкциите за нейното инсталиране.

Опции за използване на фото печка в кухнята

Искам веднага да отбележа, че фотографската плака може да представлява независими декоративни елементи - когато изображението се прилага изцяло върху една плочка. И може да бъде част от photopanno от произволен брой плочки. Това ви позволява да създавате чертежи с всяка желана конфигурация.

на престилка

Фотопанел от плочки

Кухненска престилка

Той често се превръща в основна украса на кухнята. Фотоклетка на престилката ви позволява интересно да победи целия си район, включително зоната под капака или поставена на различни нива на горните шкафове.

Обърнете внимание. Когато използвате стъкло с фотопечат, го правете по-трудно и скъпо, тъй като обикновено има правилната правоъгълна форма. И за да създадете сложна престилка, трябва да направите допълнителни изрезки или да ги събирате от отделни елементи.

Фото печка за кухнята (42 снимки) като начин да се реализират най-смелите идеи

Използване на фотографска плоча за престилка

Както беше споменато по-горе, трайността на изображението на влага и детергенти прави невъзможно да се тревожите, че такава престилка бързо ще загуби оригиналния си вид от често измиване.

настолна

Повърхността на работната маса може да бъде облицована с керамични плочки или порцеланови плочки с отпечатан шаблон върху нея.

Фото печка за кухнята (42 снимки) като начин да се реализират най-смелите идеи

Печат на снимки на върха на масата

Такъв декор може да покрива цялата повърхност или само част от нея. Много интересно решение, което виждате на снимката по-горе: разпръснати на върха на изображението на плодовете дава на кухнята свежест и уют.

Прочетете също статия за немските кухненски плотове: общ преглед на европейските марки.

Стени и колони

В кухнята много често има различни ръбове или ниши, зад които са скрити вентилационни канали и въздуховоди. С помощта на фотокана, изработена от плочки, те могат да се превърнат в истинска интериорна декорация.

По същия начин можете да украсите дори стени в трапезарията.

Фото печка за кухнята (42 снимки) като начин да се реализират най-смелите идеи

Панел от стена за фотография на стената

подове

Днес е много модерно да се използват различни изображения в декорацията. За тази цел се използват най-неочакваните повърхности, включително подове. Вероятно сте виждали видеоклипове и снимки на течни подове, невероятно с естествеността на 3D картини.

Подобен ефект може да се постигне с помощта на фотоклетка.

Фото печка за кухнята (42 снимки) като начин да се реализират най-смелите идеи

Фотографски на пода

заключение

Днес желанието за индивидуалност се е превърнало в естествена нужда на хората. Ако решите да се изразявате, създавайки оригинал, а не като друг интериор, вие ще помогнете в тази модерна технология. Включително тези, които помагат за създаването на фотоклетка Керамични плочки за кухни на престилка: избор и монтаж - вижте тук.

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =