Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk seorang gadis (65+ foto) | stemcellglobal.info

Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk seorang gadis (65+ foto)

Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk seorang gadis (65+ foto)

"Tempat perlindungan" yang terang dan selesa untuk anak anda adalah jaminan masa kanak-kanak yang bahagia. Ya, dan reka bentuk ibu bapa bilik kanak-kanak untuk seorang gadis biasanya membawa banyak emosi positif. Hanya mengisi dengan warna, jangan lupa tentang sisi praktikal pedalaman, yang tidak boleh membahayakan kesihatan anak yang berharga, sambil memberikan kebebasan untuk pembangunan aktif. Bagaimana untuk mengesan baki, dan mengambil kira semua nuansa - dalam artikel kami!

Ciri reka bentuk kanak-kanak perempuan

Membuat ruang untuk kanak-kanak, di mana dia akan berkembang, membangun dan meneroka dunia, perlu mengambil kira banyak mata. Pertama, umur gadis: adakah ia baru lahir atau anak yang lebih maju berusia 5-6 tahun? Kanak-kanak tumbuh pesat dan selera mereka berubah dengan pantas, supaya ruang pada tahun-tahun pertama kehidupan harus cukup minima, tetapi fleksibel - untuk menambah item baru jika perlu.

Walau bagaimanapun, jangan lupa bahawa kesan kanak-kanak adalah yang paling jelas dan boleh menjadi teman yang tidak kelihatan dalam kehidupan dewasa kanak-kanak. Reka bentuk bilik untuk gadis itu pasti akan mempengaruhi sikapnya, merumuskan selera tertentu, model tingkah laku dan interaksi dengan dunia luar. Ia perlu untuk berhati-hati memilih setiap elemen dekorasi, memfokuskan bukan sahaja kepada pemahaman mereka tentang "cantik", tetapi juga aspek pendidikan objek.

Bahagian dalaman tapak semaian untuk gadis itu harus selesa dan selamat. Nah, jika kanak-kanak mempunyai akses kepada objek yang menarik kepada mereka, mereka mudah mendapatkan mainan, duduk di kerusi tinggi. Ini akan mengajar kemerdekaan, serta melegakan sensasi kegagalan yang tidak menyenangkan - walaupun pengalaman negatif kecil dapat mempengaruhi sifat anak itu. Tetapi anda harus benar-benar yakin bahawa di ruang peribadi kanak-kanak itu tidak dijangka apa-apa bahaya, seperti benda tajam, perabot yang goyah atau bahan yang berbahaya.

Jantina kanak-kanak memainkan peranan penting dalam reka bentuk, membantu mereka mengenali diri mereka pada usia yang muda. Ini tidak bermakna bahawa bilik gadis mesti menumpukan bilangan maksimum anak patung, bunga atau semua warna merah jambu. Dunia kanak-kanak tidak boleh membosankan, tetapi berorientasikan dengan cara yang betul.

Untuk mengambil kira aspek psikologi dan pendidikan pedalaman adalah perlu, tetapi jangan mengikuti setiap item fanatik, takut untuk memasukkan objek tambahan atau warna. Estetika luar, keunikan, dan juga kepraktisan - komponen ini akan membantu mewujudkan reka bentuk harmoni bilik, yang akan menjamin masa kanak-kanak bahagia.

Ciri-ciri reka bentuk bilik kanak-kanak untuk seorang gadis
Ciri-ciri reka bentuk bilik kanak-kanak untuk seorang gadis

Penyelesaian gaya

Satu thread panduan dalam organisasi reka bentuk akan menjadi pilihan gaya. Adalah wajar bahawa bahagian dalam sepadan dengan komposisi keseluruhan rumah. Tetapi penyimpangan kecil akan kelihatan harmonis, jika anda betul menulis dalam elemen ciri. Dalam kes ini, gaya di ruang bilik kanak-kanak tidak dapat tidak akan menafsirkan tafsiran baru, contohnya, tidak dicairkan dengan warna kanonik.

Bayi untuk kanak-kanak perempuan dalam gaya moden

Sebagai permulaan, ambil perhatian bahawa keputusan itu akan merayu kepada seorang gadis remaja yang mempunyai anak patung Barbie dan dongeng. Laconisme, mengekalkan gaya moden akan mewujudkan ruang universal di mana kanak-kanak itu dapat menulis hobi atau hobinya. Tetapi bagi gadis-gadis muda di bilik kanak-kanak moden ada banyak yang menarik, kerana gaya ini paling sesuai untuk penyelesaian yang luar biasa. Contohnya, kertas hias gambar dengan watak-watak kartun, koleksi angka, barangan yang tidak standard.

Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk seorang gadis dalam gaya moden
Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk seorang gadis dalam gaya moden

Bayi untuk kanak-kanak perempuan dalam gaya klasik

Apa lagi yang akan membantu merealisasikan fantasi gadis yang dihargai, jika tidak gaya wanita ini? Klasik akan mengubah bilik kanak-kanak remeh ke dalam bilik puteri, di mana watak karya kegemaran mereka hidup.

Kesan yang diperlukan akan dicapai terima kasih kepada perabot dengan kaki dan corak yang diukir, langsir dengan lambrequins, katil dengan kanopi atau motif hiasan yang elegan dalam hiasan. Reka bentuk sedemikian akan mendidik aristocratism, rasa keindahan dalam kanak-kanak, dengan siapa dia akan melalui hidup.

Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk seorang gadis dalam gaya klasik
Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk seorang gadis dalam gaya klasik

Bayi untuk gadis itu dalam gaya Provence

Dilahirkan di wilayah Perancis, gaya Provence dicipta untuk sifat lembut dan romantis. Palet pastel, corak floristik, kain ringan, perabot antik - menggunakan cara ekspresif ini, anda akan dapat mewujudkan suasana yang selesa di dalam bilik kanak-kanak, dari mana gadis kecil itu pasti akan gembira.

Skim warna cahaya akan menenangkan kanak-kanak yang berlebihan aktif sedikit. Satu lagi kelebihan gaya adalah penggunaan wajib bahan semula jadi, yang bukan sahaja tidak membahayakan kesihatan kanak-kanak, tetapi juga menanamkan kecantikan semulajadi.

Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk seorang gadis dalam gaya Provence
Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk seorang gadis dalam gaya Provence

Bayi untuk kanak-kanak perempuan dalam gaya seni pop

Gadis-gadis kreatif dan aktif dengan minat yang jelas pasti akan menyukai bilik kanak-kanak dalam gaya seni pop. Ruang semacam itu boleh menjadi tempat untuk perkembangan fantasi, serta pelaksanaan hobi yang tidak standard.

Dalam reka bentuk dalaman, anda boleh menulis warna yang kaya, pelbagai, beberapa barangan eklektik, imej dengan watak komik atau kartun - sebarang elemen akan kelihatan sesuai.

Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk seorang gadis dalam gaya seni pop
Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk seorang gadis dalam gaya seni pop

Memilih skema warna

Gadis-gadis lebih sensitif kepada alam sekitar berbanding lelaki. Oleh itu, walaupun palet warna tertentu di pedalaman dapat mempengaruhi mood dan tingkah laku mereka. Warna-warna terang boleh diterima, semuanya bergantung kepada sifat kanak-kanak, tetapi yang paling popular untuk bilik adalah warna pastel.

Bilik kanak-kanak merah jambu untuk kanak-kanak perempuan

Pada pemikiran bayi untuk gadis - warna merah jambu adalah yang pertama muncul di kepala sebagai penyelesaian warna utama. Dan tidak menghairankan, kerana versi ini kelihatan sangat lembut, menyentuh dan menunjukkan secara visual umur, serta lantai penghuni.

Tetapi, memilih teduh yang betul, cuba mengelakkan warna tepung merah jambu, jika boleh menggabungkannya dengan putih neutral. Ini akan menghindari sifat sulung pedalaman pedalaman, kerana tidak semua kanak-kanak moden seperti perkara biasa.

Bilik kanak-kanak merah jambu untuk seorang gadis - Reka bentuk dalaman
Bilik kanak-kanak merah jambu untuk seorang gadis - Reka bentuk dalaman

Bilik kanak-kanak lilac untuk kanak-kanak perempuan

Keadaan ini sedikit mirip dengan bilik yang berwarna merah jambu, hanya mewakili rawatan yang lebih tidak teratur daripada "girlish". Teduh sejuk akan memberi kesan positif terhadap anak dan perkembangannya. Penyelesaian ini akan membolehkan anda menulis motif bunga di pedalaman nurseri, menggunakan variasi yang berbeza dari ungu itu.

Bilik kanak-kanak lilac untuk seorang gadis - Reka Bentuk Dalaman
Bilik kanak-kanak Lilac untuk seorang gadis - Reka Bentuk Dalaman

Bilik kanak-kanak hijau untuk kanak-kanak perempuan

Hijau bermakna pudina, limau atau zaitun yang popular pada hari ini. Ini adalah warna yang lebih neutral, yang sesuai untuk budak lelaki dan perempuan, tetapi, tentu saja, akan memberi kesan positif kepada kanak-kanak itu.

Hijau dikaitkan dengan alam semula jadi, yang kadang-kadang tidak mencukupi dalam megacities yang bising. Menggabungkannya dengan nada neutral, anda boleh mewujudkan dalaman harmoni dan segar.

Bilik kanak-kanak hijau untuk kanak-kanak perempuan - Reka bentuk dalaman
Bilik kanak-kanak hijau untuk kanak-kanak perempuan - Reka bentuk dalaman

Bilik kanak-kanak putih untuk kanak-kanak perempuan

Di mana-mana bilik kanak-kanak, penggunaan putih tidak boleh dihadkan kepada warna ini sahaja. Gadis itu akan menjadi bosan dalam ruang steril, dan monotoni palet, terutamanya pada peringkat awal pembangunan, boleh memburukkan persepsi warna, menghalang aspirasi kognitif kanak-kanak.

Putih boleh berfungsi sebagai latar belakang sejagat untuk penyelesaian lain, menekankan dan menyeimbangkannya.

Bilik kanak-kanak putih untuk seorang gadis - Reka bentuk dalaman
Bilik kanak-kanak putih untuk seorang gadis - Reka bentuk dalaman

Bilik bayi beige untuk kanak-kanak perempuan

Krim halus, warna-warna gila sempurna sesuai dengan gaya gaya klasik atau Provence, mewujudkan suasana hati yang mulia di tapak semaian. Tetapi jangan lupa bahawa kuning air adalah monokrom, ia tidak menyatu dengan warna lain dan hanya dengan perancangan yang teliti mencapai kesan yang dikehendaki. Tetapi bahan semula jadi pada latar belakang ini kelihatan sangat organik.

Bilik kanak-kanak beige untuk kanak-kanak perempuan - Reka bentuk dalaman
Bilik kanak-kanak beige untuk kanak-kanak perempuan - Reka bentuk dalaman

Kemasan dan bahan

Lebih daripada penampilan estetik, apabila menghias bayi untuk seorang gadis, anda perlu memberi perhatian kepada bahan yang digunakan. Pilih asas hypoallergenic dan selamat. Untuk jaminan - memerlukan dokumentasi kualiti pengeluar.

Seks

Permukaan lantai sepatutnya lancar, tetapi tidak licin, supaya anak itu tidak jatuh semasa permainan aktif.

Kemasan di dalam bilik untuk seorang gadis kecil harus dipilih dengan mengambil kira semua kemungkinan kemungkinan pencemaran. Parket dan lamina mempunyai ciri-ciri yang baik, hanya kotoran yang telah menembusi retak tidak hanya akan dikeluarkan.

Oleh itu, banyak pereka menasihati marmoleum - bahan moden, mesra alam dan tahan lama yang mempunyai ciri-ciri estetik yang tinggi.

Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - Menamatkan lantai
Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - Menamatkan lantai

Tembok

Pada bahagian dinding di tapak semaian jatuh banyak ujian: mereka cat, gores, membuang objek di dalamnya. Di samping itu, perkembangan pesat kanak-kanak melibatkan transformasi awal pedalaman.

Malangnya, teknologi bangunan belum dapat menawarkan penyelesaian sejagat untuk hiasan dinding. Anda boleh memilih bahan-bahan yang murah dan mudah digunakan, tetapi mereka tidak semestinya mesra alam.

Di bilik kanak-kanak untuk gadis itu, kertas dinding adalah pilihan terbaik - belanjawan, tetapi kertas singkat, cecair tidak berbahaya, eko-wallpaper berkualiti dan kertas dinding yang berwarna-warni. Tetapi vinil boleh membahayakan kesihatan bayi.

Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - Hiasan dinding
Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - Hiasan dinding

Siling

Siling paling sesuai - dengan plaster simen bermula, dirawat dengan asas dan dicat dengan cat akrilik putih.

Ramai ibu bapa suka menghiasi bahagian dalam bilik dengan lukisan dalam bentuk langit berbintang atau mendung. Tetapi penyelesaian ini tidak sesuai untuk semua kanak-kanak: ada yang mungkin terganggu dan, akibatnya, tidak tidur dengan baik. Siling putih yang lebih putih dengan candelier yang menarik kelihatan mudah, tetapi pada masa yang sama ia harmoni.

Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - Menamatkan siling
Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - Menamatkan siling

Bagaimana untuk memilih perabot untuk kanak-kanak?

Mengisi bilik kanak-kanak untuk gadis dengan perabot adalah peringkat penting dalam reka bentuk. Pemilihan model bergantung pada usia kanak-kanak. Adalah jelas bahawa katil yang selesa akan cukup untuk bayi baru lahir. Tetapi dalam beberapa tahun, dia memerlukan lebih banyak "alat" untuk memenuhi keperluan.

Kanak-kanak akan berminat untuk belajar dan berehat dengan set pelbagai fungsi yang menyerupai dunia kanak-kanak yang berasingan, termasuk kotak, katil di tingkat kedua dan tempat kerja yang selesa.

Sesetengah gadis akan suka individu, katil besar dengan bantal lembut dan katil lembut. Pilihan ini tidak boleh digantikan untuk klasik, dan juga untuk provensi.

Memandangkan sukar bagi kanak-kanak untuk menumpukan perhatian kepada pembelajaran, lebih baik jika tempat kerja lebih dikhaskan dan tidak ditimbulkan dengan objek asing.

Tempat-tempat untuk menyimpan perkara sepatutnya mudah bagi kanak-kanak itu, supaya dia mendapat perkara-perkara yang perlu dan belajar meletakkannya di tempat. Tetapi pilihan perabot permainan terlalu individu, serta barang yang berkaitan dengan hobi. Cuba cuma barang-barang yang anda beli sesuai dengan reka bentuk yang sudah dibuat.

Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - Memilih perabot

Reka bentuk anak kecil untuk seorang gadis

Jika, pada usia yang muda, saiz bilik kecil tidak menimbulkan kesulitan khusus, maka dengan pengisian ruang selanjutnya, dimensi akan mulai membatasi kebebasan reka bentuk. Saya perlu memikirkan bagaimana untuk meletakkan semua yang anda perlukan, sambil mengekalkan rasa lapang.

Seketika kita akan melihat, bahawa gaya klasik tidak akan dimasukkan ke dalam premis dengan kawasan yang sederhana. Tetapi moden - adalah menguntungkan untuk mengalahkan kelemahan kanak-kanak kecil untuk seorang gadis. Contohnya, jika anda lebih suka perabot pelbagai fungsi kompleks dengan beberapa tahap, bukannya beberapa barang yang besar, akan ada ruang kosong untuk pergerakan dan permainan.

Secara visual mengembangkan ruang juga akan membantu beberapa helah. Pertama, pilih skema warna cahaya yang tidak terlalu tertutup dengan corak. Kedua, jangan lupa untuk menyesuaikan satu atau dua cermin dalam pertumbuhan penuh. Ketiga, pilih cahaya, tirai yang tidak mengganggu yang tidak menjadi penghalang kepada penembusan cahaya semula jadi.

Reka bentuk dalaman bilik kecil untuk seorang gadis
Reka bentuk dalaman bilik kecil untuk seorang gadis

Reka bentuk bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - gambar

Dekorasi kanak-kanak untuk seorang gadis adalah kegembiraan bukan sahaja untuk kanak-kanak, tetapi juga untuk ibu bapa. Sesetengah pedalaman kelihatan seperti rumah dari dongeng; yang lain seperti bengkel untuk seorang jenius kecil. Apakah pilihan reka bentuk lain di sana? Lihat dalam pilihan gambar kami. Tontonan yang menyenangkan!

Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto
Reka bentuk bahagian dalam bilik kanak-kanak untuk seorang gadis - foto

Video: Kanak-kanak untuk gadis - idea-idea dalaman

1
Loading...